21

Σεπ

Δήλωση του Επικεφαλής της Παράταξης ¨Ηράκλειο 3.7.5¨ και Προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννη Κουράκη στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 78ης Επετείου του Ολοκαυτώματος της Βιάννου

        Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, για την 78η Επέτειο του Ολοκαυτώματος και της Καταστροφής των χωριών της Βιάννου και της Ιεράπετρας, που πραγματοποιήθηκαν στη θέση  Σελί Αμιρών του Δήμου Βιάννου, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης.

 

            Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο κ. Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

          «Μπορεί να πέρασαν 78 χρόνια από το αποτρόπαιο Ολοκαύτωμα της Βιάννου, όμως οι μνήμες δεν έσβησαν. Διατηρούνται και μας θυμίζουν τα φοβερά γεγονότα που σημάδεψαν ανεξίτηλα αυτό το μαρτυρικό τόπο.

 

          Οι θηριωδίες των κατακτητών, οι ανελέητες σφαγές των αθώων θυμάτων και τα ερείπια που άφησαν πίσω τους οι Ναζί, υπενθυμίζουν σε κάθε πολιτισμένο άνθρωπο πως έχει χρέος να υπερασπίζεται με κάθε τρόπο την Ελευθερία και τις πανανθρώπινες αξίες.

 

          Η Βιάννος, 78 χρόνια μετά την καταστροφή της, στέκεται σήμερα όρθια και περήφανη και προσδοκά τη δικαίωση των θυμάτων, που θα έρθει μόνο με την έμπρακτη αναγνώριση του Ολοκαυτώματος, δηλαδή με την ανυποχώρητη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων