20

Μάι

Το μέλλον της Ευρώπης, το μέλλον του τόπου μας - της Μαριαλένας Μπαμιεδάκη

Ως πρέσβειρα του Ηρακλείου στο πρόγραμμα Eurοcities συμμετείχα στο Open Day που έγινε στο Στρασβούργο με αφορμή τις επικείμενες Ευρωεκλογές.

Με την Nawel Rafik-Elmrini - Deputy Mayor for European and International Affairs Member of the Eurométropole

Πολλές ομιλίες, στρογγυλά τραπέζια, συναντήσεις με στελέχη τοπικών κοινωνιών από κάθε πλευρά του ευρωπαϊκού κόσμου, αλλά ένας κοινός άξονας: πώς μπορούμε να αναπτύξουμε γέφυρες επικοινωνίας προκειμένου να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Πώς θα βοηθήσουμε τη δημοκρατία στην τοπική μας κοινωνία και πώς θα ακουστούνε οι ανάγκες μας σε ευρύτερο πλαίσιο;  Όλες οι πόλεις της Ευρώπης έχουν, κατά πολύ, κοινά ζητήματα που απασχολούν τους νέους σε προσωπικό, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο.

Μέσα από μία στενή συνεργασία και υπό την αιγίδα αντίστοιχων φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης οι λύσεις φαντάζουν πιο άμεσες και πιο επιτεύξιμες. Όταν πολλές φωνές ενωθούν, το αποτέλεσμα είναι ομόφωνο και πιο βέβαιο.

Το Ηράκλειο δίνει το παρόν στο πρόγραμμα Eurocities, έχοντας ως κύριο μέλημα να δομήσει διεξόδους ανάπτυξης και να αναδείξει καλές πρακτικές του σήμερα και του αύριο.  Αποκτάμε φωνή, υπόσταση και δύναμη μέσα από την αντιπροσώπευση των νέων της πόλης μας σε ένα τόσο σημαντικό θεσμό.