Στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων μας σχεδιάζουμε πέντε εμβληματικές παρεμβάσεις που θα αποτελέσουν το ιστορικό σημείο αναφοράς του Ηρακλείου για τις μελλοντικές γενιές.

1. ΠΑΡΚΟ ΚΝΩΣΟΥ

Δημιουργούμε το Πάρκο της Κνωσού με επίκεντρο ένα από τα πλέον αξιόλογα μνημεία της Ευρώπης με παγκόσμια ακτινοβολία και σημαντικές δυνατότητες περαιτέρω ανάδειξης και αξιοποίησης του.Οραματιζόμαστε ένα ενιαίο αρχαιολογικό χώρο με πεζοδρόμους και διαδρομές

2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ

Αντιμετωπίζουμε οριστικά το πρόβλημα της ύδρευσης-άρδευσης. Με συγκεκριμένες και κοστολογημένες παρεμβάσεις, διασφαλίζουμε τη συνεχή ροή στο δίκτυο επεκτείνουμε την δυναμικότητα επεξεργασίας των αποβλήτων και αξιοποιούμε το καθαρό υπόλοιπο για άρδευση του αστικού πρασίνου και των αγροτικών εκτάσεων της περιαστικής ενδοχώρας του Δήμου.

3. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΙΧΩΝ-ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Ολοκληρώνουμε την αναβάθμιση του βόρειου μετώπου από τα Νεώρια έως την Αλικαρνασσό, την ανάδειξη των Τειχών και την κατασκευή της γέφυρας στον Προμαχώνα. Στην παρέμβαση αυτή εντάσσουμε και το νέο Δικαστικό Μέγαρο. Αξιοποιούμε όλους τους χώρους για την ανάπτυξη μιας νέας πολιτιστικής δημιουργίας.

4. ΔΙΠΛΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΜΑΡΙΝΑ

Στα δυτικά της πόλης η διπλή παρέμβαση σε συνδυασμό με την δημιουργία της νέας μαρίνας ανατρέπουν την εικόνα της υποβάθμισης και δημιουργούν αναπτυξιακή δυναμική συμπληρώνοντας την εικόνα μιας σύγχρονης ευημερούσας πόλης.

5. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΚΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Στα ανατολικά της πόλης επιδιώκουμε τον έγκαιρο σχεδιασμό και υλοποίηση της νέας ανάπτυξης που περιλαμβάνει το αεροδρόμιο και  τους χώρους της ΣΕΑΠ.Εδώ βρίσκεται ένα κεφάλαιο της μελλοντικής δυναμικής του Ηρακλείου.Οραματιζόμαστε ένα πράσινο βιώσιμο πάρκο με σύγχρονες υποδομές και ήπιες δραστηριότητες υψηλής προστιθέμενης αξίας.